Reteta de vinete cu iaurt. Un preparat ideal pentru vara, recomandat de Horia Virlan
Reteta de vinete cu iaurt. Indragitul bucatar Horia Virlan ne vine in ajutor si ne propune un preparat savuros, ideal pentru intreaga familie.
Reteta de vinete cu iaurt
Ingrediente vinete cu iaurt
- 1,5 kg vinete medii
- 5-6 catei de usturoi
- un pahar de ulei de floarea-soarelui
- o lingurita de menta proaspata tocata
- o lingura de marar tocat
- o cana mare de iaurt gras
- o lingurita de sare
- zeama de la o jumatate de lamaie
- piper macinat
Mod de preparare vinete cu iaurt
- Se curata vinetele si se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime. Se piseaza intr-un mojar usturoiul cu sarea si piperul dupa care se adauga verdeata tocata si se amesteca.
- Se incinge uleiul in tigaie si se praiesc feliile de vinete pe ambele tari pana se rumenesc, dupa care se scot pe hartie absorbanta. Se aseaza intr-o tava neaparat cu margini inalte vinetele si sosul de iarut.
- Se lasa trei ore la frigider pentru trei ore si se poate servi ca atare sau ca garnitura la o friptura.
Pofta buna!
Sursa: Libertatea